Bez obzira jeste li fotograf, tiskara, dizajner ili umjetnik, Dahle rezači idealni su za svaki projekt.
Njihove visokokvalitetne oštrice pouzdano i bez napora režu papir, karton, metal, plastiku i druge materijale. Kako bi se izbjegle ozljede, Dahle proizvodi imaju štitnike za oštrice, a velika površina za rezanje i unaprijeđena gradacija na ploči osiguravaju jednostavno i precizno rezanje. S Dahle proizvodima, svaki proces izrade postaje jednostavan i ugodan.

Ideje za brzu izradu

Ipak, ne morate biti profesionalac da biste koristili Dahle proizvode i započeli kreativni projekt. Rezači papira, klamerice, bušilice, škare – svi ovi alati su dizajnirani kako bi olakšali vaš rad, a sam proces bio jednostavan i ugodan.

Uskrs je pred vratima, pa zašto ne biste iskoristili priliku za izradu vlastitih čestitki i ukrasa iz kućne radinosti?

U nastavku vam donosimo nekoliko zabavnih DIY ideja za izradu uskršnjih ukrasa i košarica, uz korisne upute kako ih izraditi sami. Pustite mašti na volju i stvorite nešto posebno za proljetne praznike!

Jednostavni ukrasi

Izrežite papir u boji na trakice i spojite ga klamericom u željeni oblik. Napravite cvijet, zeku, mrkvu, ukrase ili srce.

Uskrsna jaja na točkice

Ukrasite uskršnja jaja konfetima napravljenima bušilicom za papir.

uskrasna jaja ukrasavanje

Simpatična pakiranja za slatke poklone

Napravite uskršnje košare za pakiranje uskrsnih zečeva, čokoladnih jaja i drugih poslastica. Za izradu su vam potrebni papir u boji, krep papir, ljepilo, Dahle rezač papira i kreativni set, škare, te ukrasne vrpce i dekoracije.

1. Slikanje krugova

Prvi korak je da nacrtate krug na komadu čvrstog kartona (najbolji način za to je da koristite veliku šalicu koju stavite naopako na karton i iscrtajte krug olovkom). Promjer bi trebao biti cca 8 – 9 cm. Ponovite ovaj korak za željeni broj uskrsnih košarica.

2. Napravite bazu uskršnjeg gnijezda

Zatim izrežite papir u boji (idealno 250g/m²) koristeći Dahle rotirajući rezač: stavite A4 papir poprečno u rotacijski rezač i odrežite traku širine otprilike 6 – 7 cm.

Stavite malo vrućeg ljepila na gornji rub papira i brzo postavite odrezani rub kartonskog kruga na zalijepljeni rub papira. Sada nastavite tako malo po malo i motajte kartonski krug po rubu zalijepljenog papira dok ne bude zalijepljen uokolo. Na kraju zalijepite dva kraja papirnate trake.

3. Ukrašavanje

Ukrasite uskrne košare po želji. Napravite zečje uši i zalijepite ih na unutarnju stranu uskrsne košare, na stražnju stranu zalijepite malo vatice.

Košare možete oblijepiti papirnim trakicama ili ih ukrasiti ukrasnim vrpcama. Dahle Creativ set, sa svojom reznom glavom za valovite linije, idealan je za davanje lijepog rubnog oblika papirnatim trakama.

5. Izrada ručke

Za kraj rezačem papira napravite trake (formata A4) širine 1 cm i dužine 30 cm da biste napravili ručku za nošenje. Zalijepite oba kraja papirnate trake jedan nasuprot drugog na unutarnju stranu uskrsne košarice.

Ove slatke, domaće uskrsne košarice izmamit će osmijeh na svako lice. Bilo za vlastitu djecu, kolege, baku i djeda ili tete u vrtiću, a u samu izradu uključite i svoje mališane. Uz kreativni set iz Dahlea, uskršnja gnijezda napravit ćete u tren oka.

No, nije važan samo rezultat, sama izrada još je zabavnija.

Zabavite se i javite kako je ispalo! 🙂