“Celebrating Business Together” nije samo bio moto, već i nit vodilja ovogodišnjeg mega sajma Ambiente, Christmasworld i Creativeworld, koji su zajedno činili nezaobilazno odredište za sve koji su željeli biti u toku s najnovijim inovacijama i trendovima u svijetu trgovine i proizvodnje.

Messe Frankfurt, domaćin sajma, potvrdio je svoju poziciju kao vodeći događaj koji pruža orijentaciju, inspiraciju i rješenja za izazove suvremenog tržišta. Fokus sajma bio je na globalne teme poput dizajna, digitalizacije u maloprodaji i proizvodnji, životnog stila, održivosti te budućnosti maloprodaje.

Ambiente 2024 / Messe Frankfurt / 26. - 30.01.2024 /Frankfurt, Germany ; Izvor: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Jens Liebschen

Pitanje budućnosti radnih prostora

Jedan od ključnih naglaska bio je na budućnosti rada (New Work) za različite ciljne skupine. Životni i radni stil sve se više stapaju, a glavno pitanje bilo je: Kako će izgledati posao budućnosti?

Razmatrane su vizije modernih radnih okruženja koje ne oblikuju samo proizvođači uredske opreme, već i drugi ključne skupine poput arhitekata, planera te komercijalnih korisnika u sektorima poput hotela, ugostiteljstva i co-working prostora.

Carsten Wiewiorra, predsjednik Udruge njemačkih dizajnera interijera, naglasio je da je Ambiente sa svojim novim konceptom odraz ovog vremena u kojem granice između stanovanja i rada, kreativnosti i formalnosti, te funkcionalnosti i dizajna nestaju.S Budućnošću rada, sajam odaje počast planerima koji traže napredna, fleksibilna i održiva rješenja.

U području uredskog dizajna i pribora, nekoliko brendova istaknulo se svojim inovacijama.

Ambiente 2024 / Messe Frankfurt / 26. - 30.01.2024 / Frankfurt, Germany ; Izvor: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Jens Liebchen
Ambiente 2024 / Messe Frankfurt / 26. - 30.01.2024 / Frankfurt, Germany ;

Ancor: Održivost i Originalnost

Jedan od istaknutih brendova na sajmu, bio je portugalski brend Ancor čija je izložba privukla pažnju originalnim dizajnom i održivim pristupom. Predstavljajući nove Back to School kolekcije, Ancor se istaknuo svojim jedinstvenim upečatljivim dizajnom, posebnim detaljima i velikom izboru šarene tematike.

No, dizajn nije jedino što razlikuje Ancor od ostalih školskih brendova. Njihove bilježnice izrađene su od 90 grama papira napravljenog od Eucaliptus Globulusa, koji se uzgaja i raste u Portugalu, što predstavlja korak prema očuvanju okoliša.

HAN: Trendi boje i funkcionalnost

Poznat po trendi bojama, njemački proizvođač HAN, na sajmu je predstavio ladice, stalke i čaše za olovke u novim pastelnim bojama, donoseći svježinu i stil u uredski prostor.

Ipak, najveću pažnju privukle su Allison ladice u novim kombinacijama, idealne za sakriti sve sitnice u uredu i kod kuće. Na sajmu su premijerno prikazane nove trendi boje, transparent verzija ali i novi dodaci / pregradnici od drveta ili flisa. Jedva čekamo dodati ih u ponudu!

Novus Dahle: 75 godina posvećenosti kvaliteti

Novus Dahle ove godine slavi čak 75 godina poslovanja, a na sajmu Ambiente se istaknuo predstavljajući proizvode koji kombiniraju vrhunsku kvalitetu i održivost.

Njihova misija je olakšati svakodnevne poslove, a to postižu proizvodnjom klamerica, bušilica, whiteboard ploča, uništavača i drugih visokokvalitetnih proizvoda.

Osim stalnog razvijanja novih proizvoda poput Color id 2.0. kolekcije pastelnih boja, kontinuirano rade na poboljšanju postojećih proizvoda. Njihovi rezači papira sada imaju još bolje oblikovanu ergonomsku dršku, te novu unaprijeđenu gradaciju na ploči za još jednostavnije i preciznije rezanje.

Novus Dahle stalno razmišlja i o ekologiji i svom utisku na okoliš. Neki od njihovih bestsellera već su dobili ekološku verziju izrađenu od reciklirane plastike starih hladnjaka, doprinoseći smanjenju negativnog utjecaja na okoliš. Rezači papira pakirani su u recikliranim kartonskim kutijama, eliminirajući plastiku iz ambalaže, a uz uništavače ne dolaze vrećice nego također kartonska kutija.

Durable: Inovativnost i moderan način rada

Prikazujući moderni ured u različitim kontekstima poput poslovnog prostora, doma, kuhinje, učenja i kreativnosti, Durable je privukao pažnju svojom sposobnošću prilagodbe modernim načinima poslovanja.

Prostor gdje radimo dio je nas i važno je da nam bude funkcionalno, ali i lijepo i ugodno, zato su nerijetko proizvodi koje Durable stavlja na tržište, dobitnici renomiranih nagrada za dizajn.

Posebno su se istaknuli s Luctra Lite svjetiljkom, crnog dizajna i inovativne tehnologije, koja omogućuje kontrolu pokretom ruke. Ponosni smo što je Luctra Lite premijerno prikazana u listopadu 2023, na In Dizajn sajmu kada su posjetitelji imali prilike prvi je vidjeti.

luctra lite svjetiljka za stol

U vrijeme kada održivost, dobrobit i posao idu ruku pod ruku, predstavljeni su Durable EFFECT proizvodi – simbioza pametnih rješenja i modernog dizajna, s efektom. Izrađeni od 60% recikliranog PET filca, stalak za monitor/laptop i stolna podloga održivo su moderno rješenje za svakodevni rad. Njihov dizajn uklopit će se u svaki prostor, a mogućnost sklapanja pruža jednostavnost i praktičnost gdje god radili.

Durable ne samo da prati suvremene trendove u industriji uredske opreme, već ih i postavlja. Njihovi proizvodi nisu samo praktični i vizualno privlačni, već i odgovorni prema okolišu, čime stvaraju ravnotežu između funkcionalnosti, estetike i održivosti.

Završni pogled na sajam: Ponosni uvoznici kvalitetnih brendova

Posjet sajmu Ambienta dao nam je uvid u svijet interijera, dizajna i uredskih rješenja ali i priliku posjetiti neke od naših najdražih brendova.

Sajam Ambiente 2024. godine pokazao je da su inovacije i održivost ključne komponente u svijetu uredskog materijala, a brendovi poput Ancor, HAN, Novus Dahle i Durable predstavili su proizvode koji, ne samo da prate suvremene trendove, već postavljaju nove standarde u industriji.

Svaki od ovih brendova, zauzima vodeće pozicije u svom segmentu uredskog poslovanja. Njihova predanost proizvodnji izrazito kvalitetnih proizvoda, kontinuirano praćenje i prilagođavanje trendovima, stalna inovacija i briga o ekologiji čine ih istaknutim predstavnicima industrije.

Kao tvrtka koja uvijek naglašava kvalitetu, prati najnovije trendove i nudi originalne proizvode, ponosni smo uvoznici ovih izuzetnih brendova. Nastavit ćemo podržavati i širiti njihove proizvode na tržištu, pridonoseći tako stvaranju radnih okolina koje ne samo da su estetski privlačne i funkcionalne, već i odgovorne prema okolišu. A svakodnevni poslovi ugodniji.

Ambiente 2024 / Messe Frankfurt / 26. - 30.01.2024 / Frankfurt, Germany ; Izvor fotografije: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Jens Liebchen