Oduvijek se govori „tko rano rani, dvije sreće grabi“. Digni se rano da imaš više od dana, iskoristi ga. Čak i mnogi uspješni poduzetnici govore o svojoj (pre)ranojutarnjoj rutini u kojoj do 9 ujutro poslušaju podcast, pročitaju knjigu, obave trčanje i riješe mailove. No, što ako smo jednostavno drugačiji tip i koliko god se trudili jednostavno nam je teško dignuti se rano?

Svi smo individualni

Netko će već od 5 biti oran i dići se na prvu budilicu, no netko će produljiti spavanje, popiti u miru kavu i nastojati sastanke dogovoriti za malo kasnije. I to je sasvim u redu. Svatko od nas ima svoj osobni bioritam i što prije svoju dnevnu rutinu prilagodimo upravo tome, osjećat ćemo se bolje i bit ćemo produktivniji.

Stoga vas pitam:

  1. Kada obično počinjete s poslom?
  2. Kada završavate s poslom?
  3. Kada uzimate pauzu za ručak?
  4. Kada biste mogli izabrati radno vrijeme, koje vrijeme od 5 sati biste odabrali?
  5. Kada ste najproduktivniji?

Ova pitanja sastavni su dio VITACORE® aplikacije LUCTRA® svjetiljki. Na temelju tih 5 jednostavnih pitanja o svakodnevnim radnim navikama, aplikacija stvara individualnu dnevnu krivulju, te putem bluetooth-a prenosi na svjetiljku.

dnevna krivulja osobnog bioritma

Važnost dnevnog svjetla

Imitirajući dnevno svjetlo prilagođeno vlastitom osobnom ritmu i dnevnoj rutini, LUCTRA® svjetiljka podržava koncentriran, opušten i produktivan rad.

Svjetlo je bitno za balans i kontrolu našeg biološkog sata i dnevnog ritma. Ono osigurava da spavamo dobro, osjećamo se odmorno i produktivni smo tokom dana.

U nedostatku prirodnog svjetla dnevni ritam može postati izvan sinkronizacije što dovodi do umora, mlitavosti, ili čak depresije.

LUCTRA® postavlja individualne potrebe svakog korisnika kao prioritet. Generirajući toplu i hladnu bijelu svjetlost podržava uravnotežen ritam dana i noći, te potiče produktivnost i stvara ugodnu okolinu za rad.

Bilo da ste ranoranioc ili noćna ptica, prilagodite svjetlo i svoju dnevnu rutinu sebi!