Nedavno doneseni zakoni i sve veća potreba za poslovnom sigurnosti, učinili su neophodnim uništavanje povjerljivih informacija. Bacanje papira u smeće ne garantira sigurnost već daje mogućnost pojedincu da jednostavno sazna više informacija o vama i vašem poslovanju. Tu dolazi uništavač papira.

Bilo koji papir koji sadrži informacije koje ne biste željeli da drugi vide, najbolje je nasjeckati uništavačem. Tako možemo biti sigurni da su spisi uništeni, a povjerljivi podaci zaštićeni. Uz to, uništavanje papira smanjuje njihov volumen a time i potreban prostor za skladištenjem.

U velikom izboru različitih uništavača papira sam odabir može biti zbunjujući i težak. Širina ulaza, snaga motora i volumen koša samo su neki od faktora koji utječu na odabir, a odgovori na sljedeća pitanja pomoći će vam suziti izbor na nekoliko modela.

Koliko često namjeravate uništavati dokumente?

Učestalost korištenja uništavača pomaže pri odabiru najbolje veličine za vaše potrebe. Iako svi uređaji podnose svakodnevno ili tjedno uništavanje, veći uništavači pogodniji su za mjesečno ili kvartalno uništavanje velike količine dokumenata.

Koliki je vaš prosječni dnevni volumen drobljenja?

Jedan od ključnih faktora u odabiru ispravne veličine je prosječni dnevni volumen drobljenja, odnosno koju količinu papira dnevno mislite uništavati.

Koliko osoba će koristiti uništavač papira?

Broj osoba koji koriste uništavač i njihovi pojedinačni zahtjevi mogu biti različiti. Svaka osoba imat će različit zahtjev za rezanjem s obzirom na količinu i učestalost. Pokušajte uzeti u obzir kolektivne potrebe na temelju kojih ćete donijeti odluku. Veći uređaj namijenjen je za više korisnika i ima veći volumen koša.

level sigurnosti god uništavača

Koji level sigurnosti želite?

Razlikujemo 6 stupnjeva sigurnosti od P-2 do P-7. Svaki stupanj označava koliko će veliki biti uništeni ostaci. Manji ostaci znače veću sigurnost. Razina sigurnosti temelji se na stvarnim dimenzijama čestica i mogućnosti njihovog ponovnog sastavljanja.

Stupanj P-2 rezanje na trakice – za osjetljive dokumente unutar tvrtke

Stupanj P-3 i P-4 križno rezanje – za povjerljive dokumente

Stupanj P-5 izuzetno jako križno rezanje – za uništavanje vrlo osjetljivih dokumenata

Stupanj P-6 za izuzetno visoke zahtjeve sigurnosti

Stupanj P-7 NSA/CSS specifikacija 02-01 koji je trenutni standard za uništavanje Top secret COMSEC dokumenata

Zbog manjih veličina čestica, uništavač s većom razinom sigurnosti imat će manji kapacitet koša.

Također, imajte na umu da uništavači visoke sigurnosti (P-6 i P-7) zbog uništavanja na sitne čestice, ne primaju spajalice i punjenja za klamerice.

Cijelu ponudu naših uništavača papira možete pogledati ovdje, a ako zapne javite nam se za pomoć!