Oduvijek se govori „tko rano rani, dvije sreće grabi“. Digni se rano da imaš više od dana, iskoristi ga. Čak i mnogi uspješni poduzetnici govore o svojoj (pre)ranojutarnjoj rutini u kojoj do 9 ujutro poslušaju podcast, pročitaju knjigu, obave trčanje i riješe mailove. No, što ako smo jednostavno drugačiji tip i koliko god se trudili jednostavno nam je teško dignuti se rano?

Svi smo individualni

Netko će već od 5 biti oran i dići se na prvu budilicu, no netko će produljiti spavanje, popiti u miru kavu i nastojati sastanke dogovoriti za malo kasnije. I to je sasvim u redu. Svatko od nas ima svoj osobni bioritam i što prije svoju dnevnu rutinu prilagodimo upravo tome, osjećat ćemo se bolje i bit ćemo produktivniji.

Rad je hibridan, radno vrijeme klizno

Budućnost rada je hibridna. Ovih dana ne samo da radimo s različitih mjesta, već i često u različito doba dana. U tom kontekstu, važnost svjetla na radnom mjestu dobiva ključnu ulogu u stvaranju optimalnog radnog okruženja.

Moderni uredski proizvodi, poput LUCTRA® svjetiljki, prilagođavaju se promjenjivim uvjetima rada stvaranjem najboljeg mogućeg radnog okruženja. Jedan od ključnih elemenata je svjetlost, koja ima veliki utjecaj na opće blagostanje i radnu produktivnost pojedinca.

Svjetiljke prilagodljive vlastitom radu

Jedan od ključnih aspekata LUCTRA® svjetiljki je sposobnost prilagodbe radnom ritmu korisnika. Svjetlo može imitirati prirodnu dnevnu svjetlost, podržavajući stabilizaciju unutarnjeg sata. Prilagodljiva boja svjetla i svjetlina omogućuju korisnicima optimizaciju radnog okoliša za učinkovit rad i faze odmora.

Ergonomija rasvjete postaje sve važnija u današnjem radnom svijetu, gdje vrsta i kvaliteta svjetla imaju ogroman utjecaj na blagostanje, zdravlje i radnu produktivnost. LUCTRA® se prilagođava korisniku, poboljšavajući koncentraciju, rasteretivši oči i obnavljajući prirodni dnevni ritam.

Dodatnu dimenziju donosi VITACORE® aplikacija, koja pomoću 5 jednostavnih pitanja o radnim navikama korisnika stvara individualnu dnevnu krivulju i prenosi je na svjetiljku putem bluetooth-a. Pitanja o početku i kraju radnog dana, pauzi za ručak te optimalnom radnom vremenu pomažu prilagodbi svjetla specifičnim potrebama korisnika.

dnevna krivulja osobnog bioritma

LUCTRA® svjetiljke, zahvaljujući svojoj prilagodljivosti, pružaju svjetlo točno tamo gdje je potrebno. Mogu se prigušiti, a boja svjetla može se prilagoditi vlastitom dnevnom ritmu, pružajući optimalnu vizualnu ergonomiju i udobnost za radnim stolom. Sa životnim vijekom od najmanje 50.000 sati, LED diode osiguravaju dugotrajnost i visoku kvalitetu svjetla.

Luctra-lite-stolna-svjetilja-ured

Važnost dnevnog svjetla

Imitirajući dnevno svjetlo prilagođeno vlastitom osobnom ritmu i dnevnoj rutini, LUCTRA® svjetiljka podržava koncentriran, opušten i produktivan rad.

Svjetlo je bitno za balans i kontrolu našeg biološkog sata i dnevnog ritma. Ono osigurava da spavamo dobro, osjećamo se odmorno i produktivni smo tokom dana.

U nedostatku prirodnog svjetla dnevni ritam može postati izvan sinkronizacije što dovodi do umora, mlitavosti, ili čak depresije.

LUCTRA® postavlja individualne potrebe svakog korisnika kao prioritet. Generirajući toplu i hladnu bijelu svjetlost podržava uravnotežen ritam dana i noći, te potiče produktivnost i stvara ugodnu okolinu za rad.

Bilo da ste ranoranioc ili noćni tip, prilagodite svjetlo i svoju dnevnu rutinu sebi!

luctra-flex