Ako istu sliku, printate na laser i ink jet printeru, velika je vjerojatnost da ćete dobiti različite rezultate. Različiti printeri koriste različitu tehnologiju, zbog čega svaki papir nije jednako dobar za svaki printer, niti će rezultat biti isti.

Ipak, odabirom pravog papira dobit ćete jednako izvrsne rezultate neovisno radi li se o različitim metodama printanja.

Drugi printer drugi izazovi kod papira

I laser i inkjet printeri imaju tehnologiju digitalnih pisača, ipak, djeluju vrlo različito. Laserski pisači nanose boju pomoću suhog tonera i topline, dok inkjet pisači iznose tekuću tintu direktno na papir.

Stvoriti papir koji je savršen za mokro i suho tiskanje veliki je izazov. Papir prikladan za oba postupka mora omogućiti i suho i mokro tiskanje, izdržati visoke temperature i upiti puno tekućine.

color copy papir za laser i ink jet printanje

Papir za laserski printer

Ako vaš laserski pisač proizvodi neskladne boje ili uvijene listove, vjerojatno je da koristite pogrešan papir. Važno je da papir dobro podnosi vrućinu i nije hrapav kako bi se boja što pravilnije nanijela. Originalni Color Copy izumljen je 1989. godine, posebno za laserski tisak, s glatkom površinom za jednolično nanošenje boja i stabilnost dimenzija čak i pri ekstremnoj vrućini.

color copy papir za laser i ink jet printanje

Papir za Ink jet

Inkjet papir treba dodatna svojstva. Ako tinta prodre preduboko u papir, rezultat ispisa može izgledati blijedo i isprano. To znači da papir za ink jet ispis mora brzo upiti tekućinu, ali čestice boje moraju ostati na površini. Kako bi Color Copy djelovao jednako dobro na originalnim inkjet pisačima kao i na laserima, osmišljena je ColorLok® tehnologija. Tijekom proizvodnje papir dobiva dodatni sloj koji sprječava da tinta prodre preduboko. Pigmenti se odvajaju od tekućine čim dotaknu papir, tako da boja ostaje na površini a papir upija vodu i druge dijelove tinte. Rezultat ispisa je fantastičan: svijetle boje, žive slike i duboka crna za veći kontrast. Osim toga, tinta se brže suši i manje je sklona razmazivanju.

Original ColorLok® tehnologija nije imala utjecaja na svojstva laserskog papira. Stoga možete biti sigurni da će Color Copy Original pružiti savršene rezultate ispisa i s laserom i s tintom. Svaki put.

 

Kopirni papir u boji s ColorLokom® dostupan je u formatima A3 i A4 i težine između 80 i 400 g / m², a možete ga naručiti na našem webu.

Više o papiru i kako njegova kvaliteta utječe na printer možeš saznati i u našem članku Znate li da kvalitetnijim papirom smanjujete potrošnju tonera?