Kada govorimo o uredskom papiru i printanju, cijena omota papira nije jedini trošak koji se uzima u obzir – razmišlja se i o cijeni tonera kao i o troškovima pisača (električna energija, održavanje i amortizacija).

Ipak, biranjem najjeftinijeg uredskog papira ide se nauštrb kvalitete, što u konačnici može biti i skuplja varijanta.

Odabirom kvalitetnog papira izbjeći ćete tehničke probleme, poput zaglavljenja papira i intervencija na opremi. Također, moći ćete optimizirati potrošnju papira i tinte, jer ćete s boljim svojstvima imati manje otpada i bolju kvalitetu ispisa. Navigator papir garantira 99,9% bez zaglavljenja papira te može postići 7% poboljšanu kvalitetu ispisa i uštedu potrošnje tonera u usporedbi sa drugim markama uredskog papira.

izuzetno glatka površina papira

Papir izuzetno glatke površine – duži vijek trajanja opreme

Što je papir grublji, to više oštećuje valjke pisača. A kad oni izgube izvorni oblik, postupak ispisa se više ne odvija jednako glatko i može dovesti do zastoja papira. Glađi će papir sačuvati vaš pisač i on će ostati dulje vrijeme u dobroj formi.

Navigator ima glatku površinu, svilenkastog dodira zbog čega je u prosjeku 1/3 glatkiji od većine uredskih papira.

Tajna njegove glatkoće leži u završnoj fazi proizvodnog procesa. Na kraju proizvodne linije, papir prolazi kroz kalander, skup valjaka koji induciraju toplinu i pritisak na lim. Ovaj postupak omogućuje da papir dobije ujednačenu površinu, čineći ga glatkijim.

Razvojem poboljšane površine pružena je najbolja moguća kvaliteta ispisa. Poboljšano je prianjanje tonera i upijanje tinte. Rezultati ispisa su maksimizirani, tako da je osigurano više ispisanih listova s istim tonerom. Smanjena abrazivnost papira rezultira manjom štetom na pisačima tako da možete računati na do 50% duži vijek trajanja svoje opreme. Rezultat su niži troškovi održavanja (manje zamjena dijelova stroja) ali i niži troškovi po ispisanoj stranici.

Pouzdana izvedba

Navigator papir zaglavljuje se najviše jednom na svakih 10.000 listova (za razliku od 5 zaglavljenih papira nekog drugog uredskog papira).

Uzimajući u obzir da rješavanje zaglavljivanja papira može trajati do 3 min, ovisno o vrsti opreme, to se može pretvoriti u potencijalni gubitak produktivnosti. Zamislite da ostavite pisač da ispisuje dokumente pola sata, a zaglavi se nakon 5 minuta. Iritantno, zar ne?

Navigator balansira optimalnu ravnotežu između krutosti i debljine papira za postizanje izvanrednih performansi: 99,99% bez zaglavljenja papira. Smanjenje zastoja dovodi do povećanja proizvodnja i manje pogrešaka u obradi.

Manje zaglavljenja znači manje potrošene tinte, što znači manja cijena po ispisanom dokumentu. I manje otpada.

Konzistentna kvaliteta papira

Visoka kvaliteta Navigator papira rezultat je izuzetnih karakteristika portugalskih vlakana stabla Eucaliptus Globulus. Dok mnoge tvornice papira proizvode vlakna iz različitih tvornica celuloza širom svijeta ili kombiniraju različite vrste vlakana, Navigator tvornice su kao izvor koriste samo jednu vrstu vlakna. Tako je osigurana maksimalna razina kvalitete i proizvodnja papira koji je uvijek dosljedan.

Navigator Universal papir