Ove godine Novus Dahle GmbH obilježava značajan jubilej – 75 godina od početka proizvodnje svojih poznatih klamerica. Od proizvodnje prve klamerice, 1949. godine Novus neprestano poboljšava svoje proizvode kako bi uključio brojne inovativne funkcionalnosti. Kroz desetljeća, Novus je postao sinonim za kvalitetu, pouzdanost i inovacije uredskog pribora, pružajući vrhunske proizvode koji olakšavaju svakodnevni posao.

Povijest kompanije

Priča o Novusu počinje 1945. godine kada je viši inženjer Erwin Müller osnovao tvornicu za obradu metala u Lingenu, gradiću u poljoprivrednoj regiji Emsland. Müller je, uz pomoć svoje supruge Ursule, započeo s proizvodnjom raznih metalnih proizvoda koristeći skromne resurse i razmjenjujući robu za osnovne strojeve. Njegov prvi proizvod u segmentu uredskog pribora bila je bušilica za papir, koja je krenula u proizvodnju 1947. godine.

Inovacije koje su oblikovale industriju

Godine 1949., Müller je napravio revoluciju u uredskom priboru razvojem prve klamerica s poklopcem, koja je bila pouzdana i jednostavna za korištenje. Inovacija je uključivala ugrađeni spremnik za punjenje, što je eliminiralo potrebu za stalnim punjenjem. Klamerica Lux“, sa svojim elegantnim dizajnom, brzo je stekla popularnost, a kako bi se sprječila zabuna sa sličnim imenima, preimenovana je u „Novus.

Ključni trenutak u povijesti kompanije dogodio se 1953. godine, kada je razvijen mehanizam za punjenje klamerica poznat kao “pritisni gumb”. Ova tehnologija omogućila je korisnicima da, jednostavnim pritiskom na gumb, napune klamericu i to cijelim setom punjenja. Novus 53, klamerica s ovom funkcionalnošću, predstavljena je na sajmu u Hannoveru iste godine i postigla je veliki uspjeh.

Šezdesetih godina prošlog stoljeća, klamerica je preimenovana u NOVUS B 6 pod kojim imenom je i ostala a temeljni dio asortimana Novus do danas s više od 6 milijuna prodanih jedinica.

Postavljanje tržišnog standarda, inovacije i tehnologija

Klamerice koje je prije 75 godina razvio Erwin Müller danas se uzimaju kao tržišni standard, jer nude izvrsnu funkcionalnost i jednostavnost korištenja, a Novus klamerice poznate su po svojoj preciznoj izradi i dugotrajnosti.

Kroz godine, kompanija je kontinuirano ulagala u istraživanje i razvoj, čime je osigurala da njeni proizvodi uvijek budu na vrhuncu tehnologije. Neke od ključnih inovacija uključuju:

Automatizirano otpuštanje na spajalici NOVUS B 7A

Rotirajući sistem za prebacivanje između trajnog i privremenog spajanja: tzv. otvoreno i zatvoreno klamanje

Antiblock System: Sustav koji sprječava zaglavljivanje klamernica, osiguravajući nesmetan rad.

Flat Clinch tehnologija: Smanjuje visinu spajalica nakon klamanja, čime se štedi prostor prilikom pohranjivanja dokumenata.

Ergonomski dizajn: Klamerice su dizajnirane tako da smanjuju napor pri radu, čineći ih idealnim za dugotrajnu upotrebu.

Širenje asortimana i globalna prisutnost

Tokom godina, Novus je proširio svoj asortiman proizvoda, uključujući različite vrste klamerica, klamerice-kliješta, punjenja, bušilice te razne alate za pričvršćivanje namijenjene DIY i stručnim obrtima.

U 2002. godini, kompanija je započela proizvodnju učinkovitih sustava radnog mjesta pod imenom “More Space System”, koji uključuju fleksibilne držače monitora, module za pohranu i visokokvalitetne stolne svjetiljke, sve namijenjeno ergonomskom i boljem načinu rada. Iste godine, preuzela je tradicionalni brend Dahle, poznat po uništavačima papira, rezačima, giljotinama i ostalom priboru za rezanje, te korisnom prezentacijskom priboru za konferencije i sastanke kao što su whiteboard i flipchart ploče.

Njemački inženjering i globalna proizvodnja

Svi Novus proizvodi razvijaju se u sjedištu kompanije u Lingenu, gdje se osiguravaju visoki njemački standardi kvalitete. Proizvodnja se odvija u Lingenu te u proizvodnim pogonima u Češkoj (Raspenau) i Kini (Chuzhou).

Tradicija se susreće s inovacijom

Bilo da se radi o malim uredima ili velikim korporacijama, kroz 75 godina postojanja, Novus klamerice su pronašle put do korisnika širom svijeta. One su simbol tradicije, inovacije i izvrsnosti. Od svoje prve klamerice, brand Novus je postao pouzdan dobavljač visokokvalitetnih proizvoda i stručnjak za radni život.

S obzirom na njihovu posvećenost kvaliteti i kontinuiranom razvoju, možemo očekivati da će Novus i u budućnosti nastaviti postavljati standarde u svijetu uredskog pribora.