Malo tko od nas razmišlja o tome kakav je zrak koji udišemo. Ali trebali bismo. Čak 90% vremena provodimo u zatvorenom prostoru, a 9 sati na dan dijelimo zatvorene prostore s drugim osobama. Zrak koji udišemo u zatvorenom prostoru do 5 je puta onečišćeniji od vanjskog zraka.

Ipak, malo tko razmišlja je li zrak koji udišemo čist.

Kako bi učinkovito pročistila zrak u zatvorenom prostoru i zaštitila obitelj od štetnih alergena i zagađivača, Fellowes je razvio posebnu tehnologiju pročišćivača zraka AeraMax®.

Učinkovito

Tajna njegove efikasnosti leži u 4 faze pročišćivanja koje provodi pomoću 4 različita filtera. Pročišćavanje zraka bazirano je na filtrima koji odvajaju čestice u zraku po isključenju veličine. Zrak se provlači kroz filtar i čestice su fizički zaustavljene filterima.

 1. Aktivni Carbon filter

 • Carbon filter je prva linija obrane u pročišćivaču, uklanja neugodne mirise i kemijska isparenja (VOC) i zadržavanje velikih čestica u zraku
 • Ugljični filtri obrađuju se s kisikom koji otvara milijune malih pora u ugljiku. Mirisi, plinovi i kemijska isparenja se doslovno apsorbiraju u ugljik. Filter s aktivnim ugljenom od 1kg može imati površinu od preko 60 hektara.
 • Filter je zaštićen s Sanitized Technology, što učinkovito smanjuje razvoj bakterija, gljivica i prašine na samom filteru. Tako štiti da se mikrobe ne talože na filteru i ponovno cirkuliraju u zraku.
 • Ugljični filter koristan je za oslobađanje od mirisa izgorjele hrane ili prozračivanje sobe nakon pušenja.
 1. Pravi HEPA filter

 • HEPA je skraćeno od High Efficiency Particulate Arresting filters, odnosno Visoko Efikasno Zaustavljanje čestica. Originalno je korišten 1950-ih za uklanjanje malih radioaktivnih čestica.
 • Dizajniran je kako bi uhvatio izuzetno male čestice koje nevidljivo lebde u našem zraku. Odgovarajući oblik filtra povećava površinu, omogućujući mu da uhvati znatno više čestica. Kako zrak prolazi kroz filtere, čestice se zarobljavaju u labirintu harmonike filtarskih vlakana.
 • Zadržava 99,97% čestica koje su male kao 0,3 mikrona, uključujući prašinu, spore plijesni, pelud, grinje, većinu zračnih mikroba, ambroziju i druge alergene i perut kućnih ljubimaca
 • Uklanjanje čestica manjih od 1 mikrona važno jer takve čestice mogu ući u krvotok i uzrokovati bolest. Te mikroskopske čestice mogu pogoršati alergije i produžiti bolesti u kući tijekom sezone prehlade i gripe.
 1. AeraSafe™ Antibakterijski tretman

 • Budući da su zračni filteri podložni vlazi, uvijek postoji rizik od rasta bakterija ili plijesni. Zbog toga, zračni filtri AeraMax® imaju dodatnu zaštitu kako bi spriječili razvoj bakterija, gljivica i plijesni koje uzrokuju miris na filtru True HEPA.
 1. PlasmaTRUE™ Tehnologija

 • Tehnologija PlasmaTRUE stvara ionizirajuće polje koje pomaže u sigurnom uklanjanju onečišćujućih tvari u zraku.
 • Čestice koje se oslobađaju ovom tehnologijom pomažu u pročišćivanju filtriranog zraka bez stvaranja ozona ili drugih štetnih onečišćujućih tvari
 • Sustavom bipolarne ionizacije čestice zraka električki se nabijaju čime se poboljšava učinak filtriranja
 • Sigurno smanjuje čestice u zraku na molekularnoj razini, trenutno neutralizirajući klice i viruse u zraku
pročišćivač zraka s 4 faze i 4 različita filtera

Pametno – Aero Smart senzor

Pročišćivač zraka AeraMax ® radi automatski 24/7 detektirajući čestice i osiguravajući kvalitetu zraka tokom čitavog radnog dana. Aero Smart senzor nadzire kvalitetu zraka i automatski prilagođava brzinu ventilatora kako bi zrak održao čistim. Čim detektira onečišćenje, pročišćivač će povećati radni učinak, a smanjiti ga čim je zrak na zadovoljavajućem nivou.

Razinu onečišćenja senzor pokazuje kroz 3 boje – crvena za visoko onečišćenje, žuta za zagađenje, te plava kada je kvaliteta zraka dobra. I ne samo to, pročišćivač ima mjerač brzine i vremena rada ventilatora kako bi izračunao radni tijek filtera, a indikatorsko svijetlo javit će kada je vrijeme za novi filter.

Tako je osiguran neprekidan rad uz optimizaciju i štednju energije, bez potrebe za konstantnom provjerom unutar uređaja.

Atraktivno

AeraMax® pročišćivač zraka odlikuje tihi rad, što je osobito važno za osobe sklone alergijama tako da ih neće smetati rad pročišćivača niti noću dok spavaju.

A ono zbog čega su još posebni je činjenica da AeraMax® dolazi u dvije linije: DX i Professional. DX linija savršena je u malim prostorijama ili pojedinačnim uredima, dok je Professional dizajnirana za postavljanje u velikim zajedničkim prostorijama kao što su uredi, konferencijske sobe, bolnice, starački domovi, vrtići ili teretane.

AeraMax® Professional svojim se dizajnom savršeno uklapa u sve prostorije. Jedinice ne zauzimaju mnogo prostora, ugodnog su izgleda i lako se postavljaju na zid što omogućuje jednostavan dovod pročišćenog zraka gdje god je to potrebno.

Bolja kvaliteta zraka poboljšava učinkovitost, koncentraciju i mentalni napor, omogućuje jednostavno disanje, a može smanjiti i odsutnost bolesti.

Dišite lakše. Poboljšajte kvalitetu zraka.

A za članak o tome kako poboljšati svijetlost u prostoru kliknite ovdje.